BABICOVO MENU: Vepřová žebírka z trouby * Brokolice v cibulové krustě

14. června 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica v neděli na rádiu Frekvenci 1 "kuchtil" asijská vepřová žebírka z trouby a brokolici v cibulové krustě. Recepty na skvělá jídla najdete po rozkliknutí odkazu.

ASIJSKÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA Z TROUBY

Potřebujete:
* 1 kg vepřových žebírek
* 2 lžíce medu
* 4 lžíce kečupu
* 2 ks lisovaných stroužků česneku
* 1 špetku soli a pepře
* 1 lžičku Sambal Olek
* 1 lžíci pikantní hořčice (dijonská)
* 6 lžic sojové omáčky
* 6 lžic sladko kyselé chilli omáčky
* 1 lžička Tabasca

Žebra omyjeme, osušíme a nasekáme na porce. Lehce nasolíme a opepříme, vložíme do pekáče, stříkneme vodou a dáme do trouby na 210 st. cca na 20 minut.

Na marinádu smícháme 2 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 2 stroužky lisovaného česneku, 1 lžičku sambalu olek, 1 lžíci dijonské hořčice, 6 lžic sojové omáčky, 6 lžic sladko kyselé chilli omáčky a lžičku tabasca. Pořádně promícháme.

Po 20 minutách troubu stáhneme na 180 st. Žebírka vytáhneme, hojně potřeme z obou stran marinádou a dáme na dalších 20 minut do trouby. Opět podlijeme vodou. Po 20 minutách to vše zopakujeme.

Podáváme se zelným salátem.

BROKOLICE V CIBULOVÉ KRUSTĚ

Potřebujete:
* 200 g brokolice
* 1 cibuli
* 2 vejce
* hrnek hladké mouky
* půl hrnku 3,5 % mléka
* půl hrnku piva
* 2 lžičky prášku do pečiva
* sůl
* 400 ml oleje na smažení

Brokolici rozdělíme na růžičky a spaříme 2 minuty v horké osolené vodě. Brokolici vyjmeme a osušíme na papírových utěrkách.

V míse rozšleháme vejce s půl hrnkem mléka a piva, přimícháme hrnek hladké mouky se 2 lžičkami prášku do pečiva a osolíme.

2 cibule oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme do těsta a smícháme.

Rozpálíme si olej na smažení v hlubším hrnci. Brokolici namáčíme do těstíčka a smažíme do zlatova.

Vyndáme děrovanou lžící.

Podáváme s máslovým bramborem a tatarskou omáčkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme