Pohlreichův souboj restaurací vyhrála restaurace Salabka. Rozhodlo odhodláni, profesionalita, zkušenost a vyváženost chutí

6. května 2023·Jídlo a pití·Dominika Číčelová

Pohlreichův souboj restaurací_finále_2023_02_26

Zdeněk Pohlreich celé jaro hledal nejlepší tuzemskou restauraci. Tou se stala právě Restaurace a vinařství Salabka na Praze 7, kde chef Petr Kunc již osmým rokem opanuje chuťové pohárky svých hostů tak brilantně, že byl zařazen do michelin guide, což zatím pokaždé obhájil. Pohlreichův souboj restaurací Salabka vyhrála díky odhodláni, profesionalitě, zkušenosti a vyváženosti chutí.

Jídla v restauraci Salabka v Praze Troji vypadají díky dokonalému platingu jako z módního časopisu. Jsou servírovaná precizně s největší péčí. Šéfkuchař Petr Kunc se netají tím, že by rád získal michelinskou hvězdu. Protože míří k těm nejvyšším cílům, odpovídá tomu i jeho servis. 

“Účast v soutěži byla nesmírná zkušenost jak pro mě, tak pro celý náš tým. Když se mě někdo zeptá, zda bych do toho šel znovu, tak rozhodně ano. Formát pořadu byl opravdu na úrovni. Měli jsme velmi kvalitní soupeře. Šéfkuchaři, kteří vedou dané restaurace, jsou velcí profesionálové. Dělali v zahraničí a často i v michelinských restauracích,” říká Petr Kunc z restaurace Salabka a dodává: “Chtěli jsme divákům představit náš koncept a naši krásnou restauraci. Ukázat, že jsme tým, který do práce vkládá srdce. Vždy chceme lidem zprostředkovat velký zážitek.”

“Při natáčení pořadu jsem se potkal se skvělými lidmi, kteří tu práci očividně milují. Dělají ji skvěle. A hodně se mi líbily i vztahy, které měli mezi sebou. Jak se soutěžící chovali v jednotlivých výzvách. Byli kolegiální a velmi profesionální,” hodnotí natáčení Zdeněk Pohlreich.

Chef Petr Kunc

  • Petr Kunc sbíral své excelentní gastronomické zkušenosti doslova po celém světě, ale největší otisk v jeho gastronomickém rukopisu zanechaly cenné stáže u britských michelinských šéfkuchařů jako jsou Gordon Ramsay, Tom Aikens, Albert Roux, Giorgio Locatelli a spoustu dalších.
  • Coby soukromý kuchař pro londýnskou VIP cateringovou společnost vařil i pro britskou královnu Alžbětu II, Sira Eltona Johna, návrháře: Louis Vuitton, Valentino, Donna Karan a mnohé další.
  • Jeho pochoutky si mohli užít i návštěvníci soukromých večeří v Buckinghamském či Kensingtonském paláci, či na prestižních sportovních událostech jako například Wimbledon, Olympijské hry 2012, finále Champions League atd.
  • Své nabyté zkušenosti úročí již od května 2016 v pražské restauraci a vinařství Salabka, která byla pod jeho taktovkou po dvou letech tvrdé dřiny zařazena do michelinského průvodce. Velkou roli v tom hraje i fakt, že jeho tým z pozice manažerky restaurace podporuje jeho žena, která 5 let pracovala pro Jamieho Olivera. Letos tuto prestižní záležitost opět obhájil a jeho snem je získat Michelinskou hvězdu.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme