Babicovy recepty: Fusilli se špenátovým pestem a kuřecí salát

16. března 2019·Jídlo a pití·Redakce

Fusilli se špenátovým pestem

150 g listového špenátu
50 g parmezánu
2 stroužky česneku
30 g rozinky
30 g jádra ořechů
100 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g fussili těstoviny vřetenové

Špenátové listy důkladně omyjeme a vysušíme. Hrst špenátových listů dáme na stranu. Nahoblujeme 20 g parmezánu.

Zbytek  parmezánu nakrájíme na kostičky. Česnek, rozinky, parmezán a vlašské ořechy rozmixujeme. Přidáme  zbývající špenát a postupně nalijeme olej a krátce promixujeme v pesto. Ochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu, necháme si 100 ml vody a zcedíme.   Smícháme těstoviny s těstovinovou vodou a pestem. Podáváme posypané parmezánovými hoblinami a zbytkem špenátu.

 

Kuřecí salát s mandarinkami

mandarinkový kompot
4 lžíce majonézy
200 g  jogurtu
sůl, pepř
2 lžičky kari
pažitka
1 kerblík
300 g vařeného kuřete

Mandarinkový kompot zcedíme, šťávu si ponecháme. Smícháme majonézu s jogurtem a 1dcl mandarinkové štávy. Přimícháme kari, osolíme a opepříme. Kerblík a pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme a přimícháme. Vařené (pečené) kuře nakrájíme bez kůže na kostky a vmícháme. Nakonec opatrně vmícháme mandarinky. Necháme přes noc v lednici. Vyndáme a podle chuti dosolíme. Podáváme s opečeným toastem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme