Vyhledávání
Babicovy recepty: Fusilli se špenátovým pestem a kuřecí salát
Fusilli se špenátovým pestem
150 g listového špenátu
50 g parmezánu
2 stroužky česneku
30 g rozinky
30 g jádra ořechů
100 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g fussili těstoviny vřetenové
Špenátové listy důkladně omyjeme a vysušíme. Hrst špenátových listů dáme na stranu. Nahoblujeme 20 g parmezánu.
Zbytek parmezánu nakrájíme na kostičky. Česnek, rozinky, parmezán a vlašské ořechy rozmixujeme. Přidáme zbývající špenát a postupně nalijeme olej a krátce promixujeme v pesto. Ochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu, necháme si 100 ml vody a zcedíme. Smícháme těstoviny s těstovinovou vodou a pestem. Podáváme posypané parmezánovými hoblinami a zbytkem špenátu.
Kuřecí salát s mandarinkami
mandarinkový kompot
4 lžíce majonézy
200 g jogurtu
sůl, pepř
2 lžičky kari
pažitka
1 kerblík
300 g vařeného kuřete
Mandarinkový kompot zcedíme, šťávu si ponecháme. Smícháme majonézu s jogurtem a 1dcl mandarinkové štávy. Přimícháme kari, osolíme a opepříme. Kerblík a pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme a přimícháme. Vařené (pečené) kuře nakrájíme bez kůže na kostky a vmícháme. Nakonec opatrně vmícháme mandarinky. Necháme přes noc v lednici. Vyndáme a podle chuti dosolíme. Podáváme s opečeným toastem.