Babicovy recepty: Kotlety se sýrovou čepicí a rybízový koláč z plechu

30. července 2017·Jídlo a pití·Redakce

KOTLETY SE SÝROVOU ČEPICÍ

4 kotlety á 200 g
olej
3 vejce
100 g strouhaného sýru
0,5 ml mléka
2 hrsti divokého česneku
4 toasty
sůl a pepř

Kotletu naklepeme i u kosti. Osolíme, opepříme. Zprudka na pánvi na oleji opečeme z jedné strany 5 minut a otočíme. Mezitím tousty nakrájíme na kostičky a na sucho opečeme na pánvi dokřupava.
Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, natrhaný divoký česnek, strouhaný sýr, křupavé krutony, osolíme a opepříme.
Sýrovou směsí poklademe kotlety a dáme do trouby na 200 stupňů na 10 minut.

RYBÍZOVÝ KOLÁČ  Z PLECHU

půl kostky másla nebo margarínu
půl hrnku cukru
4 vejce
2 lžičky vanilkového cukru
hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
půl hrnku mléka
3/4 hrnku cukru
půl kila rybízu

Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
Mouku s práškem do pečiva pomalu přimícháme, přilijeme mléko. Těsto by se mělo lehce roztírat.
Stěrkou rozetřeme na vymazaný plech a dáme do trouby na 170 stupňů na 20 minut.
Mezitím vyšleháme bílky do tuha a přisypeme cukr. Přimícháme očištěný rybíz.
Vytáhneme plech z trouby a potřeme rybízovým sněhem (pomocí lžíce vytvoříme špičky) a dáme do trouby na 110 stupňů na 40 minut, dokud nebudou špičky sněhu hnědé.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme