Babicovy recepty: Krůtí plátky na zázvoru s pomerančem a pečené ovoce s ořechy

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Krůtí plátky na zázvoru s pomerančem

500 g krůtího prsa nakrájené na plátky
olej
3 pomeranče
2 mrkve
1 jarní cibulka
1 str. česneku
 2 cm zázvor
1 chilli paprička
50 ml bílého vína
300 ml kuřecí vývar
1 smetana
Sůl a pepř
citronová šťáva
Dva pomeranče oloupeme a pořádně očistíme na filety. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu. Karotku nastrouháme na hrubo, zázvor a česnek na jemno. Pórek a chilli papričku nakrájíme na plátky. Krůtí plátky zprudka na oleji opečeme a vyndáme na stranu. Do výpeku dáme mrkev opečeme ,přidáme česnek, pórek , zázvor, zalijeme bílým vínem, přidáme pomerančovou šťávu a podle potřeby vývar a provaříme. Po 10 minutách vrátíme zpět krůtí maso, po 5 minutách zjemníme smetanou. Přidáme pomerančové filety, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.

Pečené ovoce s ořechy

4 banány
2 hrušky
4 meruňky, sušené
2 lžíce rozinky v rumu
2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekané
1 polévková lžička cukru
  skořice
2 čajové lžičky másla
 Vanilková zmrzlina
Připravíme si 4 čtverce alobalu a potřeme máslem. Ovoce oloupeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Rozdělíme do alobalů na ovoce ještě dáme trochu másla posypeme cukrem, skořicí  a alobal zabalíme do balíčku. Dáme do trouby na 25 minut na 180 stupňů. Vyndáme na talíř, rozbalíme, na ovoce dáme kouli vanilkové zmrzliny a podáváme.
?>