Babicovy recepty: Krůtí rolády s fazolkami a tvarohový dort s jahodami

7. května 2017·Jídlo a pití·Redakce

KRŮTÍ ROLÁDY S FAZOLKAMI A NIVOU

4 plátky krůtího prsa á 160 gr
2 str. česneku
1 menší cibule
1 lžíce rajského protlaku
sůl, cukr, pepř
zelené dlouhé fazolky
4 plátky šunky
50 gr sýru niva
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Na pánvi na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vložíme rajský protlak, stříkneme nálevem z fazolek a vložíme provařit nakládané zcezené zelené fazolky. Ochutíme solí a lžičkou cukru.
Plátky krůtího prsa pořádně naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátkem šunky, vložíme fazolkovou směs a špalíček nivy. Roládu zabalíme, popřípadě spíchneme párátkem. Obalíme v trojobalu a smažíme dokřupava. Podáváme s máslovým bramborem.

TVAROHOVÝ DORTÍK S JAHODAMI

2 balení máslových sušenek
100 g másla

Náplň:
250 g měkkého tvarohu
250 g husté zakysané smetany
1 bílý jogurt
3 žloutky
moučkový cukr
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
jahody

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mlýnku. Smícháme je se s měkkým máslem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Směs vysypeme do formy a utlačíme i na boky. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut.
V misce si utřeme žloutky s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, bílý jogurt a vymícháme v krém. Přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru. Směs rozetřeme na upečený korpus a pečeme v troubě při teplotě 180 °C dalších 40 minut. Upečený koláč ozdobíme čerstvými jahodami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme