Babicův nedělní recept: Kachna na hruškách!

13. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

V neděli bude Jirka Babica na Frekvenci 1 péct kachnu na hruškách! Chcete to zkusit s ním? Po rozkliknutí odkazu najdete recept. A nebo v neděli mezi 11. a 12. hodinou poslouchejte Frekvenci 1.

Potřebujete:

1 kachnu
pepř
4 hrušky
sůl
300 ml bílého vína
40 g cukru
1 ks skořice
2 lžíce medu
koriandr

Kachnu omyjeme a osušíme, potřeme solí, pepřem a necháme hodinu odležet. Pak ji položíme na pekáč, podlijeme pětil žícemi vody, dáme do předehřáté trouby na 250 ° C a pečeme dorůžova cca hodinu. V průběhu pečení kachnu podléváme šťávou . Potom stáhneme troubu a necháme kachnu dojít. Kachnu vyjmeme a necháme odpočinout .

Cukr rozpustíme na světlý karamel, zalijeme vínem, přidáme skořici, hrušky oloupané, rozpůlené a zbavené jadřinců, dále přidáme med a zavaříme.

Z pekáče vyjmeme přebytečný tuk a zalijeme hruškovou šťávou. Provaříme.

Podáváme zdobené čerstvým koriandrem a domácími bramborovými kroketami .

Domácí bramborové krokety

Potřebujete:

800 g brambor
lžíce másla
4 lžíce strouhanky
2 špetky soli
1 vejce
petrželku
olej na smažení

Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé je prolisujerme nebo rozšťoucháme.

Z těsta navlhčenýma rukama formujeme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.

Smažíme do zlatova. Usmažené klademe na ubrousky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme