Babicovy recepty: Okurkový salát s vejci a květákové placky

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Hovězí roláda plněná vlašskými ořechy

100 g sušených rajčat, v oleji

2 stroužky česneku

2 větvičky rozmarýnu

hrst vlašských ořechů

3 cibule

3 polévkové lžíce olivového oleje

4 tenké hovězí rolády (150 gramů)

sůl, pepř

2 lžíce rajčatového protlaku

sklenka červeného vína

300 ml vývaru

Na pánvi opražíme drcené ořechy. Nakrájíme rajčata, česnek, cibuli na kousky, přidáme lžíci oleje a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme opražené ořechy, nasekaný rozmarýn. Masové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Otočíme a potřeme ořechovou směsí, zabalíme v roládu a spíchneme párátkem. V pekáčku rozehřejeme olej a rolády zprudka opečeme. Vložíme na jemno nakrájenou cibuli, zbytek česneku a rozmarýnu, dáme 2 lžíce rajského protlaku, orestujeme a zalijeme červeným vínem. Zakryjeme a dáme do trouby na 170 stupňů na hodinu a půl. Podléváme masovým vývarem. Podáváme s rýží.

 

Rozinkovo ořechový dezert

3 vejce

200 g  cukru

400 gramů vlašských ořechů

200 g rozinky

240 g mouky hladké

 

Na výzdobu:

moučkový cukr

vanilkový cukr

bílá čokoláda

 

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny vmícháme drcené ořechy ,rozinky a nakonec vmícháme hladkou mouku. Pečící papír dáme na plech. Lžící dáváme porci těsta na papír. Pečeme v troubě na 180 minut 25 minut. Vyndáme, necháme vychladnout, posypeme smíchaným práškovým a vanilkovým cukrem a pokapeme rozehřátou bílou čokoládou.