Vyhledávání
Babicovy recepty: Okurkový salát s vejci a květákové placky
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
Hovězí roláda plněná vlašskými ořechy
100 g sušených rajčat, v oleji
2 stroužky česneku
2 větvičky rozmarýnu
hrst vlašských ořechů
3 cibule
3 polévkové lžíce olivového oleje
4 tenké hovězí rolády (150 gramů)
sůl, pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
sklenka červeného vína
300 ml vývaru
Na pánvi opražíme drcené ořechy. Nakrájíme rajčata, česnek, cibuli na kousky, přidáme lžíci oleje a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme opražené ořechy, nasekaný rozmarýn. Masové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Otočíme a potřeme ořechovou směsí, zabalíme v roládu a spíchneme párátkem. V pekáčku rozehřejeme olej a rolády zprudka opečeme. Vložíme na jemno nakrájenou cibuli, zbytek česneku a rozmarýnu, dáme 2 lžíce rajského protlaku, orestujeme a zalijeme červeným vínem. Zakryjeme a dáme do trouby na 170 stupňů na hodinu a půl. Podléváme masovým vývarem. Podáváme s rýží.
Rozinkovo ořechový dezert
3 vejce
200 g cukru
400 gramů vlašských ořechů
200 g rozinky
240 g mouky hladké
Na výzdobu:
moučkový cukr
vanilkový cukr
bílá čokoláda
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny vmícháme drcené ořechy ,rozinky a nakonec vmícháme hladkou mouku. Pečící papír dáme na plech. Lžící dáváme porci těsta na papír. Pečeme v troubě na 180 minut 25 minut. Vyndáme, necháme vychladnout, posypeme smíchaným práškovým a vanilkovým cukrem a pokapeme rozehřátou bílou čokoládou.