Babicovy recepty: Okurkový salát s vejci a květákové placky

10. března 2018·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Teplý okurkový salát s vejci

2 ks salátové  okurky

2 vejce

petrželka tenká

1 stroužek česneku

2  jarní cibulky

kůra z citronu

50 ml  smetany

1 polévková lžička ginu

trochu zeleninového vývaru

2 lžíce oleje

pepř, sůl

 

 

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Salátové okurky oloupeme, podélně řízneme a lžičkou vyndáme semínka a nakrájíme na 1 cm kousky. V hrnci rozehřejeme olej a okurky osmahneme. Pokapeme ginem, zalijeme smetanou, podlijeme trochou zeleninového vývaru, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný česnek. Dáme na talíř a ozdobíme vařenými vejci.

 

Květákové placky z trouby

1 květák

1 vejce

150 gr sýru strouhaného

2 stroužky česneku

sůl

2-3 lžíce strouhanky

 

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente. Vyndáme, jemně nakrájíme, smícháme s vejcem, drceným česnekem, strouhaným sýrem, strouhankou a osolíme. Na plech dáme pečící papír. Na papír pomocí lžíce  dáváme porce těsta a formujeme placky. Dáme do trouby na 200 stupňů na 10 minut péci, otočíme a necháme dalších 10 minut dopéci. Podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme