Babicovy recepty: Pizzové muffiny a bramborovo-masové pirohy

19. ledna 2019·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Pizzové muffiny

půl hrnky  mouky hladké
1 lžička prášku do pečiva
180 ml mléka
1 vejce
150 g strouhaného  sýra
120 g šunky
2 lžíce petrželky
sůl a pepř

Mouku, vejce, strouhaný sýr v míse promícháme. Přidáme nakrájenou na nudle šunku, prášek do pečiva, mléko a překrájenou petrželku.

Podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme, vymažeme formu na muffiny a vyplníme těstem do 2/3. Dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na 15 minut péci. Ve formě necháme vychladnout a podáváme.

 

Bramborovo-masové pirohy

 

8 syrových brambor
4 vařené brambory
300 g mletého vepřového masa
sůl, pepř
2 cibule
5 lžic bramborového škrobu
100 g slaniny
100 ml zakysané smetany
lžíce sádla
majoránka

 

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, kterou smícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Syrové brambory po oloupaní nastrouháme, slijeme z nich tekutinu a smícháme s najemno nastrouhanými vařenými bramborami a bramborovým škrobem a osolíme.

Ze vzniklého těsta pak v rukou tvořme placičky, které plníme masovou směsí a uzavřeme. Ty potom vkládáme do vařicí vody a vaříme zvolna 30 minut. Mezitím na sádle opečeme na hrubo posekanou cibuli a na kostičky slaninu. Každou porci uvařených šišek posypeme osmahlou cibulí se slaninou. A polijeme kysanou smetanou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme