Babicovy recepty: Těstovinový salát a smažený texaský květák

18. srpna 2018·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Těstovinový salát s crevetami

půl kila malých makaronů
3 ks řapíkatého celeru
1 cibule
2 papriky červené
300 g  krevet menších předvařených
300 g grilovaného kuřecího masa bez kostí a kůže
sůl, pepř
150 ml majonéza lahůdková
2 kyselejší okurky
kajenský pepř

 

Uvaříme makarony a zcedíme. Pokapeme olejem a necháme vystydnout. Překrájíme předvařené menší krevety a maso z grilovaného kuřete, přidáme oloupané celerové stonky, cibuli a červenou papriku. Přidáme těstoviny, nakrájenou okurku, osolíme, opepříme a smícháme s majonézou, posypeme kajenským pepřem podle chuti a podáváme.

Smažený texaský květák

1 velký květák
1/4 šálku olivového oleje
1/2 šálku pikantní chilli omáčky
3/4 šálku mouky hladké
sůl, pepř
lžička česneku granulovaného

Mírně pikantní omáčka:
1 menší čerstvý ananas
1 ks mango
2 ks rajče
2 ks chilli papričky
1/2 šálku vody
1 limetka šťáva
3 lžíce cukr třtinový
1/4 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky mletého  hřebíčku
1/4 lžičky kajenského pepře
1 špetka soli
2 lžíce octa jablečného

 

Omáčka: Rozmixujeme pokrájený ananas, rajčata a papriky do hladkého pyré. Vlijeme do hrnce, přidáme nakrájené mango, vodu, limetkovou šťávu, třtinový cukr a mírně povaříme 5 minut. Dochutíme kořením a jablečným octem.

Květák: Květákové růžičky předvaříme ve slané vodě do poloměkka. Předehřejeme troubu na 190 ° C. Smícháme olivový olej, pikantní chilli omáčku, mouku hladkou, sušený česnek, osolíme a opepříme a vymícháme v těstíčko. Vložíme květákové růžičky a znovu dobře promícháme. Umístíme obalené růžičky květáku na pomaštěný plech na pečení v jedné vrstvě. Pečeme do zlatohněda. Namáčíme do omáčky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme