Baklavové rolky s medovým sirupem

8. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Rozehřejte troubu na 180 °C.

Potřebné suroviny:

500 g filo těsta (12 plátků)

125 g másla, rozpuštěného

Na náplň:

200 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

1 lžíce krupicového cukru

1 lžička mleté skořice

Na přelití:

55 g moučkového cukru, 4 lžíce medu

 

Postup přípravy:

Rozehřejte troubu na 180 °C. Čtyři plátky těsta potřete máslem a posypte třetinou ořechů, promíchaných se skořicí a cukrem a srolujte je do pevného válečku. Položte je na plech pokrytý pečicím papírem a opět je potřete máslem. Stejně zpracujte zbytek těstaa náplně a dejte péct, až těsto krásně zezlátne. Nechte zchladnout. Na medový sirup promíchejte v kastrůlku med a cukr a přilijte asi 60 ml vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Přelijte jím rolky, nechte je asi pět minut nasáknout sladkou chuť a pak podávejte ještě teplé, nejlépe s porcí kvalitní zmrzliny.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme