Buřtové karbanátky

17. ledna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Není karboš jako karboš

400 g mletého vepřového masa, 4 buřty, 2 dl mléka, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce škrobové moučky, mletý pepř, sůl, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení, olej na smažení

Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu. Pak vmícháme oloupané a nakrájené buřty a ze směsi utvoříme malé karbanátky. Obalíme je postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. A usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje na pánvi.  

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme