Zapražená polévka s houbami

27. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

V hrnci rozehřejte máslo.

Potřebné suroviny:

2 lžíce másla

1 cibule, najemno pokrájená

kořenová zelenina, pokrájená na kostičky

2 lžíce hladké mouky na jíšku

hrst sušených hub, předem namočených ve vodě

trochu rybích vnitřností (není nutné)

na každou porci hrst domácích nudlí

sůl

kmín

čerstvě drcený pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

V hrnci rozehřejte máslo. Vsypte cibuli, zpěňte ji a přihoďte kořenovou zeleninu. Krátce opražte, vsypte mouku, nechte chvíli smažit, aby mouka trochu ztmavla. Zalijte vodou a namočenými houbami (včetně tekutiny). Přidejte případně vnitřnosti a povařte asi 20 minut, až vše změkne. Dochuťte. Do talířů rozdělte nudle, které jste krátce povařili v jiném kastrolu, vše zalijte polévkou a podávejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme