Dámský klub se ptá: Jak si dáváte řízek?

30. září 2015·Jídlo a pití·Redakce

Studený na chlebu, se salátem nebo s haldou hranolek. I tak se dá servírovat řízek. Nás zajímá, jak ho máte nejraději vy! Dnes se tím budeme zabývat v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Maso hraje prim

Je jedno, jestli máte k řízku přílohy hodně nebo málo, stejně vyhledáváte jen maso a vystačíte si k němu jen s chlebem. Typická svačina, kterou si Češi balí na výlety a dovolené zasytí, skvěle chutná a navíc vám nikde nevyteče.

Obalovaný řízek nakrájený na nudličky skvěle poslouží i jako pohoštění na party. Řízkové jednohubky můžete doplnit o na kolečka nakrájenou okurkou a skvěle vám pak budou klouzat do žaludku. 

Stačí si vybrat

Řízek s bramborovám salátem se skvěle hodí k běžné konzumaci, ale i pro ty, kteří na Vánoce nejedí ryby. Jinak má ale řízek skvělou vlastnost – dá se kombinovat skoro s čímkoli. Bramborová kaše, vařené nebo šťouchané brambory, hranolky i krokety, to vše můžete k řízku servírovat a skvěle si pochutnáte.

Nezapomeňte jídlo doplnit i nějakou čerstvou zeleninou. Někdo si k němu dává tatarku nebo kečup. Pokud se vám ale řízek skutečně povedl, dochucovadly jeho chuť zbytečně utlumíte. 

Máte nějaký speciální tip na to, s čím servírovat řízek? Prozraďte nám ho už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme