Brabantské dortíčky

4. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Máslo, mouku, ořechy, cukr a žloutek zpracujte v těsto.

Potřebné suroviny:

Na těsto:

200 g másla

300 g hladké mouky

100 g moučkového cukruu

100 g mletých ořechů + na obalení

1 žloutek na krém

150 g másla

150 g moučkového cukru

rum

Postup přípravy:

Máslo, mouku, ořechy, cukr a žloutek zpracujte v těsto. Zabalené ve fólii nechte v ledničce odležet do druhého dne. Rozválejte a vykrajujte kolečka a pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé slepujte vždy po třech. První dvě krémem smíchaným z uvedených surovin, třetí pikantní marmeládou. Z boku potřete zbylým krémem a obalte v oříšcích.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme