Vyhledávání
GRILOVÁNÍ: Marinády podle znamení – 1. část
Celé Česko griluje s rádiem Frekvence 1! V rámci naší akce pro vás máme spoustu zajímavostí, které se týkají právě grilování. Tentokrát jsou to marinády podle znamení.
Papriková marináda pro Kozorohy a Býky
Pro Kozorohy a Býky je typická určitá paličatost a ta by se dala vizualizovat právě do paprik.
Na 4 vepřové kotletky nebo 8 jehněčích si připravte:
* 8 lžic olivového oleje
* 1 stroužek česneku
* 1/2 lžičky soli
* 1/2 lžičky mletého pepře
* 1/2 lžičky červené papriky
* 1/2 lžičky worcesterské omáčky
Olej smícháme s prolisovaným česnekem a ostatními surovinami. Ve vzniklé marinádě obalíme maso a necháme přikryté nejlépe 24 hodin před samotným grilováním.
Bylinková marináda pro Ryby a Raky
Na 4 pstruhy nebo 12 porcí kapra budete potřebovat:
* 3 dl olivového oleje
* 2 hrsti sekaných bylinek (pažitka, petrželka, rozmarýn, tymián, bazalka)
*1 lžičku čerstvě mletého pepře
*1 prolisovaný stroužek česneku
* 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
Všechny suroviny promícháme, necháme v ledničce důkladně vychladnout a pak je krátce rozmixujeme ponorným mixérem ve vzniklé marinádě. Důkladně obalíme maso je a necháme je odležet nejméně 3 hodiny v chladu.
Vinná marináda se hodí pro Blížence a Váhy
Na 12 kuřecích křidélek si připravte marinádu ze:
* 4 dl červeného vína
* 3 lžic octa
* 1 bobkového listu,
* 5 kuliček celého pepře
* oleje
Všechny suroviny pečlivě promícháme. Očištěná kuřecí křidélka důkladně obalíme ve vzniklé marinádě. Naskládáme je do vhodné nádoby, přikryjeme fólií a necháme odležet v chladu.