Kotlety po maďarsku

25. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Nedělní recepis, bude ostrý jako rys!

Ingredience

4 kotlety, 60 g slaniny, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kečupu, 1 – 2 stroužky česneku, 300 g kysaného zelí, 1 paprika, 2 párky, sůl, kmín, 1 lžíce oleje

Postup

Do tlakového hrnce dáme olej a rozpustíme na něm slaninu. Na slanině prudce osmažíme naklepané a osolené kotlety a vyjmeme. Vsypeme pokrájenou cibuli, osmažíme, přidáme mletou papriku, kečup, rozmačkaný česnek, osolíme, promícháme. Na to zelí, okmínujeme, položíme na ně kotlety, posypeme pokrájenou paprikou a na kolečka pokrájenými párky. Zalejeme vodou (asi 1 hrnek), hrnec zavřeme a vaříme 30 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým knedlíkem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme