Muž tvoří umělecká díla slavných osobností či pohádkových postaviček z potravin

23. března 2023·Jídlo a pití·Redakce

Ed Sheeran a Lví král. (Foto: Profimedia)

Představte si, že by před vás někdo položil talíř s jídlem, na němž by byl z daných surovin vytvořen portrét slavné osobnosti či oblíbené kreslené postavičky. Pokud jste si mysleli, že to není možné, tak jste se pletli. Umělec Harley Langberg se těmito lákavými portréty baví a vytvořil již tisíce děl z jídla. Pojďme se společně se serverem TODAY podívat na ty nejlepší.

Umělec Harley Langberg vytváří z jídla lákavé portréty celebrit, filmových ikon a oblíbených kreslených postaviček. Myslím, že jídlo je tak univerzální a globální, a to lidi opravdu baví, uvedl v rozhovoru pro TODAY autor.

View this post on Instagram

A post shared by Harley's Food Art (@harleysfood_art)

Vytvoření takového talíře Langbergovi zabere někdy i pět hodin. Všechny své výtvory pak sdílí na svém instagramu, kde má už více než 40 000 sledujících. Za ta léta jsem už vytvořil spustu kousků. Začalo to jako koníček, kde se spojily dvě moje vášně, a to jídlo a umění,” dodal.

Harley tak už vytvořil díla například z těstovin, čerstvých produktů, nakládaných potravin a prostě z čehokoliv, co mu zrovna v obchodě přišlo pod ruku. V jeho galerii tak najdeme například portrét Alžběty II., Jacka Sparrowa, Michaela Jacksona a dalších.

Foto: Profimedia

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme