Některé řetězce ošizují milované koblížky. Sladkou pochoutku neplní pravou marmeládou

Někdy je potřeba zhřešit a dát si po dlouhém náročném dni něco dobrého k jídlu. V ten moment není nic lepšího, než zajít do nejbližší pekárny a koupit si čerstvě upečený koblížek s ovocnou náplní. Doma se pak posadíte a vychutnáte si jej s šálkem čaje nebo kávy. Bohužel, vás ale musíme zklamat. Ne každá pekárna koblihy plní marmeládou, některé náplň ošizují. Deníku Mirror to sdělil manažer koblihové společnosti.

Kvalitní koblihu s marmeládou poznáte tak, že je nadýchaná a na povrhu jemně posypaná cukrem. Při zakousnutí z ní plně vytéká jahodová nebo malinová náplň. Což vás nutí olíznout si rty, prsty a chcete víc. Ne každá kobliha při výrobě se setká s kvalitním džemem.

Australská společnost Donut King odhalila něco, co milovníky tohoto dezertu šokuje. Ukázalo se, že některé pekárny a potravinářské společnosti používají při výrobě marmeládových koblih neočekávané přísady, které ve skutečnosti nikdy marmeládou neviděly. V rozhovoru pro News.com.au to přiznal generální ředitel společnosti Andrew Badcock.

Některé potravinářské firmy, tak ve svých koblihách nepoužívají pravou marmeládu. Místo toho oblíbenou lahůdku naplní obarvenou a ochucenou jablečnou pastou. “Jablečná pasta je přirozeně sladká, bez pecek a používají ji hlavně pro svou jemnou strukturu,” popsal ředitel deníku Mirror.

Zákazníci při výběru potravin raději sáhnou po hladší a konzistnější textuře. “Semínka a menší zrna mají tendenci se zachytávat v zubech a produkt pak mnoho lidí neocení,” dodal Badcock. Také šéfredaktorka Delicious, Kerrie McCallum pro News uvedla, že masově vyráběné koblihy často používají zředěnou náhradu džemu. “Velké řetězce používají typ zředěné marmelády, aby získaly slabší konzistenci a sladší chuť,” dodala.