Skladujete čokoládu v lednici? V žádném případě tam nepatří, tvrdí odbornice

Otázka, kterou si možná neklademe tak často: „Měla by být čokoláda v lednici?“ Podle odbornice tam však rozhodně nepatří.

Luke Owen Smith je odbornice na čokoládu a v Austrálii, odkud pochází, si založila čokoládový bar. Je známa pro svoje kvalitní čokolády, které sama vyrábí.

Podle jejího tvrzení bychom čokoládu neměli skladovat v lednici. Sladká pochoutka pak neuvolňuje ty správné chutě. Na místo skladování v ledničce Luke radí, abychom čokoládu skladovali v chladném a temném místě. Příliš nízké teploty totiž čokoládu mohou poškodit stejně, jako ty vysoké.

Teplo z čokolády udělá polevu a nízké teploty na čokoládě vytvářejí bílý povlak. To je vykrystalizovaný cukr, tedy chuť. Pokud opravdu není zbytí a čokoládu musíte dát do lednice, Luke radí, abyste ji před pojídáním nechali ohřát na pokojovou teplotu. Nejlepší teplota na konzumaci čokolády je 15-20°C.

Čokoláda také absorbuje různé vůně. Dejte si pozor na to, co vedle ní postavíte.

Naopak v horkých letních dnech je dobré čokoládu zmrazit v mrazáku. Před jídlem ji přendejte do lednice na 24 hodin a pak dalších 24 hodin v pokojové teplotě. Tak zabráníte všem faktorům, které by vaši čokoládu mohli poškodit.