Plněná sekaná s balkánským sýrem

24. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Vyzkoušejte balkánský sýr od Madety

750 g mletého masa (mix)

200 g balkánského sýru Madeta

300 g brambor

100 g šunky

3 stroužky česneku

1/2 housky na kostičky

2 vejce

1 lžíce hladké mouky

hrst čerstvého libečku

1 lžíce sladké mleté papriky

2 lžíce majoránky

sůl, pepř

Na salát:

polníčkový salát

100 g anglické slaniny

balsamico krém na pokapání

 

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, majoránku, housku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Mleté maso v míse smícháme s česnekem, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, nasekaným libečkem, šunkou, balkánským  sýrem a zaprášíme hladkou moukou. Namočenýma rukama vytvarujeme válec, vložíme do pekáče, stříkneme vodou a potřeme hmotou z bramborového těsta. Pečeme 30 až 40 minut při 200 °C. Poté vypneme a necháme ještě dvacet minut dojít. 

Polníčkový salát na talíři posypeme dokřupava opečenou slaninou a pokapeme balsamico krémem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme