Smažená ryba se špenátovým salátem

8. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Stonky chřestu oloupejte škrabkou a tuhou část odstraňte.

Potřebné suroviny:

1 svazek zeleného chřestu

7 lžic olivového oleje

1/2 lžičky dijonské hořčice

1 lžíce estragonového nebo vinného octa

pár kapek sójové omáčky

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

špetka cukru

1 malá cibulka, jemně nakrájená

lístky ze 2 snítek estragonu

4 velká vejce + 2 žloutky

450 g filátek z tresky bez kůže

60 g strouhanky

2 lžíce strouhaného parmazánu

4 lžíce hladké mouky

80–100 g špenátových lístků

olej na smažení

 

Postup přípravy:

Stonky chřestu oloupejte škrabkou a tuhou část odstraňte. Chřest potřete olejem a asi 4 minuty z každé strany ogrilujte. Umíchejte zálivku z 5 lžic oleje, hořčice, octa a sójové omáčky, osolte, opepřete a vmíchejte špetku cukru spolu s cibulkou a estragonem. Vajíčka uvařte na hniličku, vychlaďte ve studené vodě a oloupejte. Rybu nakrájejte na proužky, obalte v mouce, žloutcích rozšlehaných s olejem, ve strouhance promíchané s parmazánem a osmažte. Rybu podávejte na špenátových listech s chřestem přelitých zálivkou, doplňte vejcem a noste na stůl.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme