Vyhledávání
Smažená ryba se špenátovým salátem
Stonky chřestu oloupejte škrabkou a tuhou část odstraňte.
Potřebné suroviny:
1 svazek zeleného chřestu
7 lžic olivového oleje
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce estragonového nebo vinného octa
pár kapek sójové omáčky
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
špetka cukru
1 malá cibulka, jemně nakrájená
lístky ze 2 snítek estragonu
4 velká vejce + 2 žloutky
450 g filátek z tresky bez kůže
60 g strouhanky
2 lžíce strouhaného parmazánu
4 lžíce hladké mouky
80–100 g špenátových lístků
olej na smažení
Postup přípravy:
Stonky chřestu oloupejte škrabkou a tuhou část odstraňte. Chřest potřete olejem a asi 4 minuty z každé strany ogrilujte. Umíchejte zálivku z 5 lžic oleje, hořčice, octa a sójové omáčky, osolte, opepřete a vmíchejte špetku cukru spolu s cibulkou a estragonem. Vajíčka uvařte na hniličku, vychlaďte ve studené vodě a oloupejte. Rybu nakrájejte na proužky, obalte v mouce, žloutcích rozšlehaných s olejem, ve strouhance promíchané s parmazánem a osmažte. Rybu podávejte na špenátových listech s chřestem přelitých zálivkou, doplňte vejcem a noste na stůl.