Smetanové rizoto

15. listopadu 2009·Jídlo a pití·Redakce

Kolik zrníček sníte?

Kuřecí maso, rostlinný olej, houby, sterilovaná kukuřice, čerstvá paprika nebo brokolice, mrkev, smetana ke šlehání, mléko, rýže

Uvaříme rýži tak, aby nebyla úplně měkká a necháme vychladnout. Kuřecí maso promícháme s olejem, solí, pepřem a bazalkou a osmahneme na pánvi. Přidáme na jemné plátky nasekané houby a nasekanou papriku. Dusíme dokud houby nejsou měkké. Přidáme brokolici, kukuřici a nastrouhanou mrkev a opět podusíme. Nakonec zalijeme smetanou a mlékem, dochutíme solí a povaříme, dokud se chutě nespojí. Nakonec rýži a na mírném ohni důkladně promícháme, aby rýže nasákla chutí smetany.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme