Špenát s avokádem a křupavou slaninou

8. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Zatímco se předehřívá gril, promíchejte spolu v míse všechny salátové listy a přidejte k nim oloupané pokrájené avokádo.

Potřebné suroviny:

1 velká hrst listů jarního špenátu

1 velká hrst listů mladé řepy nebo kadeřávku

1 hrst listů červené čekanky, natrhaných

2 avokáda,

čerstvě mletý černý pepř a citronová šťáva na dochucení

olivový olej na zakápnutí

12 plátků anglické slaniny

 3–4 krajíčky bílého chleba (ciabatty)

2 stroužky česneku, rozdrcené

 

Postup přípravy:

Zatímco se předehřívá gril, promíchejte spolu v míse všechny salátové listy a přidejte k nim oloupané pokrájené avokádo. Pomelte s velkým množstvím pepře, zastříkněte citronovou šťávou a hojně pokapejte olivovým olejem. Plátky slaniny rozložte na plech a ogrilujte dokřupava, jednou otočte. Plátky chleba potřete česnekem, pokrájejte na kostičky a na oleji osmažte do křupava. Promíchejte se salátem a nahoru navršte křupavou slaninu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme