Vyhledávání
Špenát s avokádem a křupavou slaninou
Zatímco se předehřívá gril, promíchejte spolu v míse všechny salátové listy a přidejte k nim oloupané pokrájené avokádo.
Potřebné suroviny:
1 velká hrst listů jarního špenátu
1 velká hrst listů mladé řepy nebo kadeřávku
1 hrst listů červené čekanky, natrhaných
2 avokáda,
čerstvě mletý černý pepř a citronová šťáva na dochucení
olivový olej na zakápnutí
12 plátků anglické slaniny
3–4 krajíčky bílého chleba (ciabatty)
2 stroužky česneku, rozdrcené
Postup přípravy:
Zatímco se předehřívá gril, promíchejte spolu v míse všechny salátové listy a přidejte k nim oloupané pokrájené avokádo. Pomelte s velkým množstvím pepře, zastříkněte citronovou šťávou a hojně pokapejte olivovým olejem. Plátky slaniny rozložte na plech a ogrilujte dokřupava, jednou otočte. Plátky chleba potřete česnekem, pokrájejte na kostičky a na oleji osmažte do křupava. Promíchejte se salátem a nahoru navršte křupavou slaninu.