Vyhledávání
Suši s avokádem, okurkou a uzenou rybou
Rýži propláchněte a v hrnci zalijte 630 ml vroucí vody.
Potřebné suroviny:
450 g rýže na suši
4 lžíce japonského rýžového octa
2 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
1 avokádo, nakrájené na tenké plátky
1 okurka, nakrájená na tenké plátky
150 g uzeného úhoře nebo makrely
světlá nebo tmavá sezamová semínka
červený kaviár na obalení
nakládaný zázvor k podávání
Postup přípravy:
Rýži propláchněte a v hrnci zalijte 630 ml vroucí vody. Přikryjte a na co nejmírnějším plameni povařte, až bude rýže zcela měkká a lepivá, asi 18 až 20 minut. Nechte zakryté 5 minut stát a pak do rýže vmíchejte ocet, cukr a sůl. Nechte zchladnout natolik, abyste s rýží mohli pracovat. Naneste pak rýži asi v půlcentimetrové výšce na obdélníky fólie na potraviny, doprostřed položte plátky okurky, avokáda a ryby a pomocí fólie pevně stočte. Okraje zakruťte, aby byla rolka pevně uzavřená, a dejte dobře vychladit. Pak sejměte fólii a každou rolku obalte v sezamových semínkách a kaviáru. Pokrájejte na válečky maximálně 2 cm vysoké a podávejtes naloženým zázvorem.