Suši s avokádem, okurkou a uzenou rybou

1. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Rýži propláchněte a v hrnci zalijte 630 ml vroucí vody.

Potřebné suroviny:

450 g rýže na suši

4 lžíce japonského rýžového octa

2 lžíce krupicového cukru

1 lžička soli

1 avokádo, nakrájené na tenké plátky

1 okurka, nakrájená na tenké plátky

150 g uzeného úhoře nebo makrely

světlá nebo tmavá sezamová semínka

červený kaviár na obalení

nakládaný zázvor k podávání

 

Postup přípravy:

Rýži propláchněte a v hrnci zalijte 630 ml vroucí vody. Přikryjte a na co nejmírnějším plameni povařte, až bude rýže zcela měkká a lepivá, asi 18 až 20 minut. Nechte zakryté 5 minut stát a pak do rýže vmíchejte ocet, cukr a sůl. Nechte zchladnout natolik, abyste s rýží mohli pracovat. Naneste pak rýži asi v půlcentimetrové výšce na obdélníky fólie na potraviny, doprostřed položte plátky okurky, avokáda a ryby a pomocí fólie pevně stočte. Okraje zakruťte, aby byla rolka pevně uzavřená, a dejte dobře vychladit. Pak sejměte fólii a každou rolku obalte v sezamových semínkách a kaviáru. Pokrájejte na válečky maximálně 2 cm vysoké a podávejtes naloženým zázvorem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme