Vyhledávání
SEZÓNA JAHOD JE TU: Rychlý jahodový pohár s mascarpone
Báječný dezert pro sezónu jahod! Nepropásněte čas, kdy seženete čerstvé voňavé jahody na trhu nebo přímo od farmářů. Ideální na víkendové mlsání!
Pro dvě osoby potřebujete:
- 250 g čerstvých jahod
- 2 bílky
- 30 g cukru
- 250 g mascarpone
Jahody umyjte, zbavte stopek a podle velikosti rozpulte nebo nakrájejte na čtvrtiny.
Bílky s cukrem vyšlehejte hodně dotuha. Mascarpone do sněhu vmíchávejte po lžících, dokud vám nevznikne jemný krém.
Do skleněné misky nebo pohárů rozdělte jahody a na ně dejte krém. Podávejte vychlazené.
Úsporná varianta
Pokud chcete ušetřit za mascarpone (nebo jste ho nesehnali), použijte měkký tvaroh. V tom případě zapomeňte na bílky. Tvaroh nařeďte minerálkou nebo mlékem a vymíchejte dohladka. Přidejte ještě 3 – 4 lžíce jogurtu a cukr.
Nápadům se meze nekladou
Až skončí sezóna jahod, můžete do dezertu použít nadrobno nakrájené nektarinky, švestky, fíky nebo kousky melounu.
Buďte styloví
Pohár ozdobte plátkem limetky a lístkem máty. Tak chutná mascarpone ještě o chlup lépe a navíc to výborně vypadá!