SEZÓNA JAHOD JE TU: Rychlý jahodový pohár s mascarpone

3. června 2016·Jídlo a pití·Redakce

Báječný dezert pro sezónu jahod! Nepropásněte čas, kdy seženete čerstvé voňavé jahody na trhu nebo přímo od farmářů. Ideální na víkendové mlsání!

Pro dvě osoby potřebujete:

  • 250 g čerstvých jahod
  • 2 bílky
  • 30 g cukru
  • 250 g mascarpone

Jahody umyjte, zbavte stopek a podle velikosti rozpulte nebo nakrájejte na čtvrtiny.

Bílky s cukrem vyšlehejte hodně dotuha. Mascarpone do sněhu vmíchávejte po lžících, dokud vám nevznikne jemný krém.

Do skleněné misky nebo pohárů rozdělte jahody a na ně dejte krém. Podávejte vychlazené.

Úsporná varianta

Pokud chcete ušetřit za mascarpone (nebo jste ho nesehnali), použijte měkký tvaroh. V tom případě zapomeňte na bílky. Tvaroh nařeďte minerálkou nebo mlékem a vymíchejte dohladka. Přidejte ještě 3 – 4 lžíce jogurtu a cukr.

Nápadům se meze nekladou

Až skončí sezóna jahod, můžete do dezertu použít nadrobno nakrájené nektarinky, švestky, fíky nebo kousky melounu.

Buďte styloví

Pohár ozdobte plátkem limetky a lístkem máty. Tak chutná mascarpone ještě o chlup lépe a navíc to výborně vypadá!

Nakupte si čerstvé jahody a připravte nealko jahodové mojito!

Českých jahod bude letos méně, dejte si pozor na ty dovážené!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme