Vyhledávání
Tempura
Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji.
Potřebné suroviny:
3 vejce
200 g hladké mouky
ledová voda (může být i s ledovou tříští)
sůl na dochucení
rostlinný olej na smažení
4 skrojky citronu či limetky a kvalitní sójová omáčka (nejvhodnější je Kikkoman)
k podávání několik krevet, zbavených střívka
řapíkatý celer, oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky
mrkev, nakrájená na tyčinky
barevná paprika, nakrájená na proužky
krůtí či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky
Postup přípravy:
Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.