Tempura

29. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji.

Potřebné suroviny:

3 vejce

200 g hladké mouky

ledová voda (může být i s ledovou tříští)

sůl na dochucení

rostlinný olej na smažení

4 skrojky citronu či limetky a kvalitní sójová omáčka (nejvhodnější je Kikkoman)

k podávání několik krevet, zbavených střívka

řapíkatý celer, oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky

mrkev, nakrájená na tyčinky

barevná paprika, nakrájená na proužky

krůtí či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky

 

Postup přípravy:

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme