Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou

19. března 2010·Jídlo a pití·Redakce

Z mouky, soli a jednoho vajíčka vypracujte tuhé těsto. Vyložte jím máslem vymazanou koláčovou formu. Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, nakrájený pórek poduste na másle.

Potřebné suroviny:

  • 100 g polohrubé mouky,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 4 vejce,
  • 200 g brambor,
  • 50 g másla + trochu na vymazání formy,
  • 3 pórky,
  • 15 g anglické slaniny,
  • pepř,
  • sekaná bazalka a sůl na dochucení,
  • jarní zelenina
  • a třešňová rajčátka na doplnění

Postup přípravy:

Z mouky, soli a jednoho vajíčka vypracujte tuhé těsto. Vyložte jím máslem vymazanou koláčovou formu. Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, nakrájený pórek poduste na másle. Na těsto do formy rozložte nejprve polovinu slaniny, pak plátky osolených oloupaných brambor, pórek a nakonec druhou část slaniny. Zalijte třemi zbylými osolenými a opepřenými rozkvedlanými vejci, do kterých jste vmíchali trochu nasekané bazalky a v troubě při 180 °C upečte dozlatova. Omeletu nakrájejte na jednotlivé porce a noste na stůl.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme