Vyhledávání
Zavřít
Višňový závin
Těsto rozdělte na dvě poloviny.
Potřebné suroviny:
400 g chlazeného listového těsta (můžete si připravit i domácí, viz F.O.O.D. 5/2009)
1 a 1/2 kg višní či hodně zralých třešní
200 g vlašských ořechů, pomletých nebo nahrubo podrcených
moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy:
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou pak na pomoučeném vále rozválejte do tvaru obdélníku, posypte strouhankou a poklaďte vyloupanými třešněmi či višněmi promíchanými s ořechy (višně raději trochu oslaďte). Zaviňte a oba záviny přesuňte na plech pokrytý pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Hotové záviny nechte zchladnout na mřížce, poté nakrájejte na jednotlivé řezy, a ty důkladně pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.