Višňový závin

15. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Těsto rozdělte na dvě poloviny.

Potřebné suroviny:

400 g chlazeného listového těsta (můžete si připravit i domácí, viz F.O.O.D. 5/2009)

1 a 1/2 kg višní či hodně zralých třešní

200 g vlašských ořechů, pomletých nebo nahrubo podrcených

moučkový cukr na poprášení

 

Postup přípravy:

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou pak na pomoučeném vále rozválejte do tvaru obdélníku, posypte strouhankou a poklaďte vyloupanými třešněmi či višněmi promíchanými s ořechy (višně raději trochu oslaďte). Zaviňte a oba záviny přesuňte na plech pokrytý pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Hotové záviny nechte zchladnout na mřížce, poté nakrájejte na jednotlivé řezy, a ty důkladně pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme