Kajínek: Zvládnul jsem utéct z Mírova, zvládnu i „bezdotykový“ telefon

25. května 2017·Články·Redakce

Už dva dny si Jiří Kajínek, omilostněný prezidentem Milošem Zemanem, užívá svobody. První noc trávil v Praze, načež odjel do jihomoravské metropole. V Brně pobývá u své přítelkyně, psycholožky Magdy, se kterou si několik let dopisoval z vězení. "Byl bych nejradši neznámý, propuštěný. Ale v té pozici nejsem, takže se musím zařídit podle reality," řekl v rozhovoru pro Krimi Zprávy.

Kajínek je na svobodě, svět se za třiadvacet let vězení změnil, toho se však omilostněný vězeň nebojí. “Utéct z Mírova nebylo jednoduchý, nemohl jsem si to vyzkoušet, musel jsem to naplánovat v hlavě, připravit, spočítat a udělat to.  Povedlo se to. Tak snad zvládnu i bezdotykový telefon,” vtipkoval v rozhovoru pro Krimi Zprávy FTV Prima.

Kromě toho promluvil i o soudním procesu i poměrech za mřížemi. “Dostal jsem nabídku, že když řeknu, že jsem tam tehdy byl já i Kronďák, tak mi změní doživotí a budu moct jít domů. Copak já jsem ale mohl říct, že jsem tam byl já, když jsem tam nebyl, a Kronďák, který tam možná taky nebyl,” řekl Kajínek s tím, že chtěl absolvovat vyšetření na detektoru lži. “Policajti řekli, že jsem moc chytrej a oblbnul bych to.”

Šestapadesátiletý Jiří Kajínek strávil ve vězení 23 let, známým se stal útěkem z přísně střežené věznice v Mírově na podzim 2000, zadržen byl tehdy po víc než měsíci. Po propuštění Kajínek novinářům řekl, že doufá v obnovu svého procesu a že má již nabídky práce. Nad milostí se pozastavili někteří politici, další poukázali na to, že jde o pravomoc hlavy státu.

 

 

 

Články - další články

Doporučujeme