Kocourek přišel o obě zadní nohy. Takhle vypadá jeho život s protézami

19. prosince 2019·Články·Barbora Pisingerová

Šestiletý kocourek Vito z Itálie se stal internetovou senzací poté, co mu jeho páníčci založili profil na sociálních sítích. Vito totiž není obyčejný kocourek. Díky péči svých majitelů se stal první kočkou, která v Itálii dostala bionické protézy.

S kocourem jménem Vituzzo neboli Vito se život rozhodně nemazlil. Při dopravní nehodě v Miláně mu automobil rozdrtil obě zadní nohy, zatímco byly jeho paničky na líbánkách. Kočky, které utrpí podobná zranění, jsou většinou uspány. Ne ale Vito – zrzavý chlupáč měl stále velkou chuť žít a jeho paničky se rozhodly udělat všechno pro to, aby byl jeho život opět kvalitní.

Jak se zařekly, tak také učinily a Vito se stal první kočkou, která v Itálii získala bionické protézy končetin, a to rovnou u obou zadních nohou. Začátky nebyly jednoduché, ale nakonec kocour všechno zvládl na výbornou. Jeho paničky – bývalá basketbalistka Silvia Gottardi a její manželka Linda Ronzoni – byly samozřejmě nadšené. Jeho unikátní cestu se rozhodly zdokumentovat a založily mu jeho vlastní účty na sociálních sítích.

Příběh zraněného kocoura zasáhl mnoho lidí a jeho inspirativní životní energie zajistila, že se z něj velmi rychle stala internetová hvězda. Vito má dnes více než šest tisíc sledujících, jeho popularita ale stále roste.

View this post on Instagram

Vi ho detto che ho fatto progressi? Ps: negli ultimi giorni abbiamo trovato Vito più volte al piano di sopra, ma non l’avevamo mai “colto sul fatto”. Visto che non deve sforzare le protesi temporanee ora bloccheremo in qualche modo l’accesso alle scale, ma volevamo comunque condividere questo video perché i progressi che ha fatto in questi mesi ci riempiono il cuore. Operazione definitiva programmata a settembre. Poi le scale si potranno fare! ? #vituzzosuperstar #bioniccat #nothingisimpossible #amoreinfinito #catlovers #ilovemycat #igatticonquisterannoilmondo #gattissimi

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

Články - další články

Doporučujeme