Chtěla jsem si amputovat nohy, říká žena, která trpěla nesnesitelnou bolestí končetin. Teď se potřetí učí chodit

25. září 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Mladá žena, si kvůli bolesti, kterou prožívala, chtěla amputovat nohy. Pomohla jí až operace stehenních kostí a maminka, která jí byla po celou dobu oporou. Teď se Jamie DeMaagd učí potřetí v životě chodit. Informoval o tom server Love What Matters.

Když se Jamie narodila byla úplně zdravá. Po šestém roce se ale něco změnilo. Čím dál častěji si štěžovala na bolesti nohou, zejména kyčlí. Lékaři tyto potíže přisuzovali k běžnému růstu kostí a také dívka hodně sportovala. Mysleli si, že to mám z velké fyzické zátěže,” uvedla dnes už dospělá žena pro server.

Problémy ale neustávaly a široko daleko nebyl nikdo, kdo by jí pomohl. Bylo jisté podezření, že mé stehenní kosti jsou opačně, tedy nezapadají do kloubních jamek, proto mě při chůzi i jiných aktivitách bolí kyčle a kolena,” uvedla pro Love What Matters Jamie. To se také později potvrdilo a bylo třeba podstoupit velice komplikovanou operaci.

Musela jsem lékaře najít sama. Nakonec jsem byla úspěšná a v mých dvaceti mi operovali první nohu,” popsala žena. Po operaci měla Jamie tak velké bolesti, že nechtěla, aby za ní pustili maminku, která při ní po celou dobu stála. Bylo mi vážně zle. Máma by to neustála,” dodala.

Nakonec se ale operace povedla a následovaly měsíce tvrdé rehabilitace. “Bylo to náročné a stálo mě to hodně úsilí, ale pomohlo mi to. Nedávno jsem podstoupila operaci druhé nohy,” uvedla Jamie. Žena se tak učí chodit už potřetí a rozhodně se nehodlá vzdát. Začíná si užívat bezbolestný život plnými doušky a dokonce se bude za pár měsíců vdávat.

Koktejl - další články

Doporučujeme