Čmelák zůstal věrný své zachránkyni. Rozhodl se, že s ní prožije svůj život

24. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Třináctiletá dívka z Británie uviděla na své pravidelné procházce se psem raněného čmeláka. Zachránila ho a tak mezi nimi vzniklo pouto, které by mezi člověkem a hmyzem jen tak někdo nečekal. Stal se jejím věrným mazlíčkem. Informaci zveřejnil Daily Mail.

Lacey Shillinglawová je mladá dívka, která žije v Coventry ve Velké Británii. Když se při procházce se psem rozhodla, že pomůže čmelákovi, který měl poraněné křídlo, nejspíš nečekala, co bude následovat.

I přes to, že měl křídlo už zahojené, rozhodl se se svou zachránkyní zůstat. Lacey svého nového kamaráda pojmenovala Betty. Ten kolem ní neustále poletuje a v noci s ní dokonce i spí.

Je to naprosto neuvěřitelné, chodí se mnou do obchodů, pořád poletuje kolem, vzala jsem ho i do květinové zahrady a čekala, že tam zůstane. Ale ne, jakmile jsem odešla, opět kolem mě bzučel,“ popsala pro Daily Mail Lacey.

Uvědomuje si, že tohle přátelství nebude bohužel trvat příliš dlouho, jelikož čmeláci žijí pouze 4-6 týdnů. A vzhledem k tomu, že Lacey našla Betty už 7. srpna, loučení přijde brzy. Mladá dívka však tvrdí, že na tento zážitek nikdy nezapomene, protože je to prý něco naprosto úžasného.

Koktejl - další články

Doporučujeme