Desetiletý chlapec ani na vteřinu neváhal a skočil pro matku, která se topila v bazénu

2. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

O opravdu odvážný čin se zasloužil desetiletý chlapec jménem Gavin Keenney. Jeho matka Lori si šla zaplavat do zahradního bazénu. Jenže během relaxace v něm dostala epileptický záchvat. Syn byl velmi pohotový a svou matku před utopením zachránil. Informovala o tom samotná žena na facebooku.

Děsivá událost se odehrála uprostřed léta, ale až teď o tom zachráněná maminka promluvila na veřejnosti. Ze  záběrů je patrné, že žena po chvíli plavání dostává epileptický záchvat. Malý chlapec, který to viděl ani na vteřinu nezaváhal a běžel své matce na pomoc. Ze středu bazénu ji dovleče až ke schůdkům, kde se ji snaží podpírat. Ke schůdkům přiběhne z druhé strany i pejsek, který na ně štěká.

Můj otec, který žije ve vedlejším domě, slyšel štěkot, přiběhl a skočil do bazénu, zatímco Gavin mi držel hlavu nad vodou,” popisovala Kenney dál na facebooku. Není to poprvé, co žena dostala epileptický záchvat, má je téměř denně. Chlapec je tak zvyklý a ví, jak má v takové situaci postupovat.

Gavin zachránil život mamince i v květnu během oběda, kdy jí zaskočilo sousto a začala se dusit. Nejprve zkusil udělat Heimlichův chvat, ale neměl k němu dostatek síly. Nakonec zavolal na tísňovou linku a přivolaní záchranáři Lori zachránili. Každým dnem je mým hrdinou,” dodala žena s tím, že je na svého syna patřičně hrdá.

Koktejl - další články

Doporučujeme