Gurmánství Francouzů nikdy nezklame. Vyrobili poštovní známku s bagetou, která voní

21. května 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Milovníci pečiva nám jistě dají za pravdu, když napíšeme, že neexistuje nic lepšího než čerstvá, křupavá francouzská bageta. Právě tomuto pokrmu se rozhodli Francouzi vzdát hold, a to rovnou na poštovní známce.

Státní poštovní tiskárna Philaposte v obci Boulazac vyrobila speciální známku. Na ní je vyobrazena francouzská bageta, která je převázána stužkou v barvách trikolory. Známka je zvláštní tím, že po promnutí voní jako tradiční bageta.

Bageta je hluboce zakořeněná do každodenního života Francouzů. Ztělesňuje rituál chození do pekárny, které jsou na každém rohu po celém území a denně přitáhnou 12 milionů spotřebitelů. Výroba šesti miliard baget ročně je důkazem jejího kultovního postavení v rámci francouzského potravinářského dědictví,“ uvedla tiskárna Philaposte.

Pekaři si vznik unikátní známky pochvalují. Považují to za uznání jejich řemesla. Není to poprvé, co firma přišla s voňavou známkou. V minulosti tento artikl vyrobila například s vůní kávy, levandule, čokolády či čerstvě posekaného trávníku.

Koktejl - další články

Doporučujeme