Jste hrdá majitelka kočičího miláčka? V tom případě se v tomto článku jistě poznáte

29. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Takové kočičí mámy mají jedno společné. Kočku. Očividně. Mají toho však společného mnohem víc. Všechny milovnice koček dělají pár určitých věcí, na které možná nejsou úplně pyšné a veřejně to nepřiznají, ale dělají je všechny. A které to popírají, dělají je dvakrát tolik.

Vlastnictví kočky nebo koček s sebou přináší řadu nenápadných aspektů, kterým se přes všechny naše snahy zkrátka nevyhneme. Všechny majitelky a milovnice koček a kocourků jsou v tomhle stejné, i když to všechny jen tak nepřiznají. A o co tedy jde? No přece o bezmezné rozmazlování svého mazlíčka.

Kočkám dopřávají kvalitnější jídlo, než samy sobě

I když my samy máme k večeři jen suchý rohlík, protože máme zrovna hluboko do kapsy, svým chlupáčkům dáme vždy jen to nejkvalitnější a nejlepší papání. Nejen že to tedy vypadá, voní a možná i chutná lépe, než naše večeře. Ono je to ještě desetkrát dražší.

Dostává se jim nejlepších dárečků

Když vybíráme vánoční dárky pro svou rodinu, nejvíc si dáme záležet a nejvíc peněz utratíme za naše kočičí miláčky. Kreativní hračky na rozvíjení osobnosti, obrovská škrabadla a designové pelíšky jsou jisté. A je úplně jedno, že si budou stejně dokola hrát hlavně s provázkem a spát budou ve vaší posteli.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Абрикосик (Apricot) (@apricot_pumba)

Mluvíme s nimi jak s malými dětmi

Možná ani na mimina bychom nemluvily tak infantilně sladce, jako na naše kočky. Především když jim složitě vysvětlujeme, proč od nich odcházíme a v kolik se přibližně vrátíme. Musíme je přece ujistit, že se nemusí bát, když nás nenávistně pozorují, jak vycházíme ze dveří.

Spíme s ním raději než s lidskou bytostí

Samozřejmě záleží, za jakým účelem do té postele lezeme. Ale když se chceme v klidu vyspat, dáme přednost vrnícímu, roztomilému chlupatému polštářku než chrápajícímu partnerovi, který se v posteli tak akorát roztahuje.

Prokrastinaci nejčastěji provádíme za pomoci nekonečných kočičích fotek, videí a vtipů

No protože je to tak strašně roztomilé. A vtipné. A kouzelné. Na takové obrázky bychom se mohli dívat pořád dokola. Naše sociální sítě jsou plné kočičích fotek a olajkovanou máme snad každou stránku, která se kočkami zabývá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bengal cats of world 🐆 (@bengalcatsofworld)

Lepicí válečky potřebujeme víc, než vzduch

Jsou jen dva možné způsoby, jak nemít oblečení kompletně obalené kočičími chlupy. Buď kočku oholit (ale s čím bychom se potom mazlili?) a nebo mít neuvěřitelnou zásobu lepicích válečků. Protože bez nich si život nedokážeme představit.

 

 

Koktejl - další články

Doporučujeme