Kocourek své majitelce zachránil život. Podivným chováním ji upozornil na nebezpečnou diagnózu

25. května 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Foto: Shutterstock

Když si žena jménem Kate King-Scribbins (35) ze Saint Paul v Minnesotě pořídila kocoura Oggyho, nejspíš by ji ani nenapadlo, že jí jednou zachrání život. Přesně to se ale stalo, když ji změnou svého chování upozornil na rostoucí nádor v jejím těle. O případu informoval New York Post.

Není výjimečné, že zvířecí instinkty upozorní člověka na něco, na co by sám nepřišel. Řada němých tváří dokáže například rozpoznat blížící se katastrofy nebo vážné nemoci. A právě tuto schopnost ukázal chlupatý kocourek Oggy z americké Minnesoty.

“Oggy se vždycky rád přitulil, ale začal se tulit agresivněji než obvykle, což bylo zvláštní. Zkusila jsem ho nasměrovat někam jinam, ale on se prostě nedal. Vypadal odhodlaně a ujišťoval se, že leží v blízkosti mého levého ňadra,”popsala majitelka Kate King-Scribbins chování kocoura pro Caters News.

Oggyho chování jeho majitelku zarazilo, dlouho ale nemohla přijít na to, co ho způsobuje. Pak ji jednou ráno probudila prudká bolest vystřelující do hrudníku. Prohmatala si proto prsa a ke svému nemilému překvapení objevila bulku.

View this post on Instagram

A post shared by Stomachless_Kate (@mypinkgenes)

Po několika vyšetřeních u lékaře sdělili odborníci chovatelce děsivou diagnózu – rakovina prsu ve 3. stádiu. “Teprve, když jsem ucítila tu bulku a uslyšela děsivou diagnózu, uvědomila jsem si, co se mi Oggy pokoušel celou tu dobu říct. Ohlížím se zpátky k jeho změně chování před diagnózou rakoviny prsu a opravdu věřím, že se mě snažil upozornit na nebezpečí, které v mém těle roste. Kdybych si jen uvědomila, co se mi snažil říct,” stýská si Američanka.

Ta má v současnosti za sebou velmi náročnou léčbu. Vedle chemoterapie podstoupila navíc totální gastrektomii, tedy odstranění celého žaludku.

“Nemohu říct, že bych byla na ‘druhé straně’ nemoci. Všichni pacienti s rakovinou ví, že účinky probíhající léčby a kontroly jsou nekonečné. Nemůžu si pomoct, ale pořád přemýšlím nad tím, jestli bych onemocněla, kdybych reagovala na Oggyho chování a poslouchala ho včas. Kéž by domácí mazlíčci dokázali mluvit,” zamýšlí se. Po odstranění nádoru se chování Oggyho vrátilo zase do normálu.

Koktejl - další články

Doporučujeme