Malí rošťáci. Dvojčata levhartů z Brna se mají čile k světu, už zlobí i své chovatele

15. září 2021·Koktejl·Barbora Turková

Levharti z Brna (Foto: ČTK)

V první polovině června přibyly do brněnské ZOO dva malí levharti cejlonští. O tři měsíce později se mají čile k světu a občas pouští hrůzu i na své chovatele. ČTK to řekla mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Levhartí dvojčata přišla na svět 7. června. “Je poznat, že jsou to oba kluci, protože už občas i takzvaně pouští hrůzu na chovatele. Návštěvníci mohou v expozici sledovat jejich vzájemné bratské souboje,” uvedla mluvčí zahrady Monika Brindzáková pro ČTK. Dvojčata se mají čile k světu a jejich maminka, samice Nayany se o ně vzorně stará.

Jde o druhý odchov desetileté samice a stejně starého samce Daana. Přestože za posledních dvacet let se v zoo vystřídalo devět levhartů cejlonský, právě až tito dva vytvořili stabilní pár. Mláďata tohoto podruhu levharta jsou v zoologických zahradách zvláštností, i proto z nich měli všichni velkou radost.

Nejedná se ale o první mláďata, v roce 2017 se podařil už první odchov. Dvojčata zatím nemají jména, ty zoo bude společně s návštěvníky vybírat v říjnu. Jejich rodiče se z do brněnské zoo dostali ze ZOO Ostrava a ZOO Jihlava.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme