Muž sestrojil jedinečnou motorku. Jezdí na pivní pohon

20. května 2023·Koktejl·Redakce

Motorka na pivní pohon. (Foto: Facebook)

Ky Michaelson z Minneapolis je nadšený kutil, který se ve volném čase baví vylepšováním různých věcí. Jednou z nich je motorka, která jezdí na pivo. Informoval o tom server UPI.

Ky Michaelson je známý šílenými vynálezy. V minulosti už sestavil například toaletu s raketovým pohonem nebo tryskový kávovar. Nejnovější dokončený projekt je motorka na pivní pohon.

Pivo ale motocykl nespaluje v motoru, jak by si někdo mohl myslet. Ten totiž tady nenajdete. Jako nádrž slouží 53 litrový sud, jenž je usazen v rámu motorky. A součástí pohonného ústrojí je i topné těleso. To ohřívá kapalinu na vysokou teplotu, čímž se v sudu zvyšuje tlak a horká směs se pak vypouští přes výfuky. Vzniká tak v podstatě raketový pohon. Díky unikající páře se pak stroj rozpohybuje.

Pro pivo se majitel motorky rozhodl ze dvou důvodů. Za prvé ho nepije a cena benzínu v USA roste. Zatím stroj v praxi na dráze Ky nevyzkoušel, ale odhaduje, že by mohl jet až 240 km/h. Přesto do běžného provozu se motocykl nedostane a skončí pouze na výstavce vedle předchozích vynálezů.

Koktejl - další články

Doporučujeme