Nudisté ve Francii boří hranice. Galerie a muzea pro ně pořádají speciální akce

6. září 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Podle předsedy Pařížské naturistické organizace Juliena Claudého-Pénégryho koronavirová doba přeje nudismu. Díky přísným omezením se k němu ve Francii upnula řada mladých lidí. Těm už nestačí jen sedět na pláži, ale navštěvují už i restaurace, muzea nebo galerie. Informoval o tom Le Parisien.

Nudismus se ve Francii těší veliké oblibě a holduje mu asi dva miliony lidí. Zhruba 30 % tvoří mladší třiceti let. Naturismus byl vždy pro lidi jakéhokoli věku. Koneckonců je to rodinná záležitost. V poslední době ale vidíme explozi lidí zejména od 18 do 25 let,” popsal Le Parisien Julien.

Díky koronaviru se tímto způsobem mnoho mladých snaží více přiblížit k přírodě. Přijmout se tak, jak jsou ve své nahé kráse. Je to pro ně jeden ze zcela zásadních kroků. Proto teď ve velkém navštěvují muzea, galerie, restaurace, ale i bary. Ty jsou nudistům nakloněni a dokonce pro ně pořádají jednorázové akce. Ve městě najdete dokonce i nudistickou posilovnu.

Paříž je pro nudisty opravdovým rájem. V roce 2019 město zřídilo speciální nudistickou oblast ve Vincenneském lesíku a pravidelné akce pro nudisty pořádá také Tokijský palác, kde se nachází sbírky moderního umění.

Koktejl - další články

Doporučujeme