Opičí gang okradl laboranta o vzorky krve nakažené koronavirem

6. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Netradiční krádež se odehrála v indickém městě Mérath. Skupinka opic přepadla pracovníka laboratoře, který přenášel vzorky krve pacientů nakažených covidem-19. Obyvatelé se teď obávají nejhoršího, že primáti virus rozšíří. Informoval o tom server CBS News.

Skupinka opic si počíhala na zaměstnance laboratoře. Když procházel kampusem univerzity v Mérathu, tak na něj nemilosrdně zaútočila. Během útoku mu stihla odcizit vzorky krve covid pozitivních pacientů. Opice popadly vzorky čtyř pacientů s covidem-19 a uprchly. Museli jsme jim krev odebrat znovu,” uvedl zástupce tamní univerzity doktor S. K. Garg.

Na videu, které bylo zveřejněno na Twitteru, jde vidět, jak jedna z opic shazuje ze stromu bílou laboratorní rukavici a druhou okusuje. Není dosud známo, zda primáti vzorky krve rozlili. Místní mají strach, že virus se tak rozšíří do přilehlých oblastí. Nejsou známy žádné důkazy o tom, že by se opice mohly nakazit,” doplnil Garg.

Indie se aktuálně potýká s obrovskými problémy. Země podle zahraničních médií zaznamenala celkově přes 28 milionů nakažených koronavirem a více než 329 tisíc úmrtí.

Koktejl - další články

Doporučujeme