Orlando Bloom, nebo Adam Sandler jsou v Česku. Znovu tu natáčí zahraniční filmové štáby

14. června 2021·Koktejl·ČTK

Zdroj fotky: ČTK/APInvision

V Česku se znovu natáčejí zahraniční filmy a seriály, díky nimž přijíždějí známí herci. Do země štáby lákají pobídky. Díky nim se v Praze bude v červenci natáčet i část nejdražšího projektu Netflixu, snímku The Gray Man. Uvedl to Státní fond kinematografie, jenž pobídky zajišťuje. V thrilleru z prostředí CIA hrají Ryan Gosling a Chris Evans.

“Produkce spolupracovala na přípravách s magistrátem, radnicí Prahy 1, pražským dopravním podnikem, policií i hasiči a částkou asi pět milionů korun podpoří rozvoj Prahy 1 prostřednictvím poplatků i příspěvků navíc,” uvedl fond k produkci The Gray Mana. Informace o zajištěném náhradním parkování najdou obyvatelé na webu Prahy 1 a brzy i na připravovaných stránkách, kde budou k dispozici mapy s časy záborů.

V minulých dnech se v Praze objevil herec Adam Sandler, který účinkuje v celovečerním filmu Netflixu podle knihy Kosmonaut z Čech (Spaceman of Bohemia). Napsal ji Jaroslav Kalfař, který se narodil v Praze a žije v USA. Snímek podle díla, jež vyšlo česky roku 2017, režíruje Johan Renck, jenž stojí kromě jiného za seriálovým hitem Černobyl. Hlavní postavou příběhu je kosmonaut poslaný z malé země ve středu Evropy na jednočlennou misi k planetě Venuši, kde má posbírat záhadný pradávný prach. Spojení se Zemí je však brzy přerušeno a kosmonautovým jediným společníkem zůstává imaginární pavouk. To ovšem protagonista netuší, že se někde za ním pohybují Rusové, kteří podnikají vlastní tajnou misi k Venuši.

Adama Sandlera si diváci spojují převážně s rolemi hlavních hrdinů rodinných komedií, jako je například 50x a stále poprvé nebo Když si Chuck bral Larryho, z nichž některé si sám i produkoval. Do Prahy se vrátil i Orlando Bloom, aby tu natočil druhou řadu seriálu Carnival Row z produkce Amazonu. Neoviktoriánský fantasy seriál, společný počin amerických společností Amazon Studios a Legendary Television, už do Česka přinesl útratu filmařů přes tři miliardy korun, která byla ve zdejších pobídkách rekordní.

 

 

Koktejl - další články

Doporučujeme