Pejsek přišel během života o zrak. Jeho páníček mu pomohl k znovunabytí sebevědomí

16. května 2022·Koktejl·Redakce

Katana s páníčkem. (Foto: se souhlasem Kyle Rohrig)

Páníček se se svým psem vydal na dlouhou výpravu, aby mu opět vrátil chuť do života. Chlupáč přišel o zrak a s tím ztratil i důvěru v okolní svět. Společně tak překonali během cesty překážky a pejsek se opět raduje ze života, i když má těžký handicap. Informoval o tom server The Dodo.

Kyle Rohrig má už mnoho let za společníka fenku Shiba Inu Katanu. Do doby než pejsek oslepl, trávili téměř všechen volný čas v přírodě. Ušli třeba až 2 200 mil. Bohužel potom, co Katanin zrak napadl zelený zákal a kvůli toho přišla o tento cenný smysl, ztratila fenečka radost ze psího života.

View this post on Instagram

A post shared by Kyle Rohrig (Mayor) (@nomadic_nuance)

“Z počátku byla velmi opatrná a plachá, když něco dělala,” uvedl pro server The Dodo Kyle a dodal, že šlo vidět, že si fenka nebyla sebou jistá. Páníček se ale nechtěl smířit s tím, že by Katana zbytek života prožila jen v bezpečí domova, a tak se rozhodl ji znovu vtáhnout do tajů výletů.

Kyle se rozhodl vydat na stezku Florida Trail. Túru společně zahájili 8. ledna v Big Cypress v Everglades. Cesta jim trvala celkem 72 dnů a během ní se stalo to, že pejsek opět našel radost a nabyl ztracené sebevědomí. “Nevím přesně, jak to udělala, ale dokázala mě perfektně vést po stezce, aniž by narazila na jedinou překážku a přitom počítala s každou zatáčkou na stezce. Katana se změnila z opatrné a plaché na sebevědomou a zvědavou,” dodal. Pokud zrovna fenka nemohla, vzal ji Kyle na chvíli na záda do speciálního batohu, kde si odpočinula.

View this post on Instagram

A post shared by Kyle Rohrig (Mayor) (@nomadic_nuance)

Teď je Katana zpět doma a uplatňuje všechny dovednosti, které se během svého dobrodružství naučila. Například znovu běhá dveřmi pro psa, skáče na pohovku a postel. “Máme naplánovaných mnoho dalších dobrodružství a já ji budu brát s sebou, dokud ji nepřestanou bavit.”

Koktejl - další články

Doporučujeme