Pět minut hrůzy. Američana sledovala puma, přesto si zachránil život

22. května 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Pět minut hrůzy prožil Američan Jared Smith. Tak dlouho ho při túře v kaňonu Big Cottonwood v americkém Utahu pronásledovala puma.

Incident se odehrál na trailu s názvem Broads Fork Trail necelé od kilometry od auta Jareda Smithe. “Běžel jsem po stezce a byl jsem necelé dva kilometry od parkoviště, když v tu chvíli jsem něco zaslechl na okraji stezky. Když jsem se otočil, zjistil jsem, že asi pět metrů ode mě je puma. Dost mě polekala,” svěřil se muž pro stanici Fox 13 News. Smith pořídil i video záznam, na kterém je vidět, že po celou dobu udržuje s pumou oční kontakt a neotáčí se k ní zády.

Navíc se jí snažil uklidnit slovy, že jde pryč a že ji nebude otravovat. Podle odborníků na divokou zvěř bylo jeho jednání naprosto správné. “V zásadě dodržel všechna doporučení, která lidem dáváme. Snažit se vypadat, co největší, být hlasitý, udržet oční kontakt a ustupovat,” řekla Faith Heaton Jolley z organizace Utah Division of Wildlife Resources.

I přes všechna doporučení bylo zvíře neodbytné a dlouhé minuty Smithe pronásledovalo. Občas na něj puma vycenila zuby, syčela a přibližovala se k němu na velmi krátkou vzdálenost. Po pěti minutách se muž konečně dostal na parkoviště a ke svému autu. I když ho tento zážitek vystrašil, s procházkami do přírody určitě nepřestane. “Dám si pár dní pauzu, abych to celé zpracoval, ale rozhodně se do přírody zase vrátím,” přiznal.

Koktejl - další články

Doporučujeme