Po sedmi letech se pejsek shledal se svou majitelkou. Ta nikdy neztratila naději, že se jí pes vrátí

11. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Před pár dny se žena z Floridy rozbrečela nadšením. Před sedmi lety se jí ztratil třináctiletý kříženec jorkširského teriéra Seržant Pepper. Nyní byl díky mikročipu nalezen úřady v Michiganu, o více než 1600 kilometrů dál.

O netradičním shledání informoval na sociálních sítí Úřad pro kontrolu a ochranu zvířat michiganského okresu Eaton. Do jednoho z jejich útulků se totiž malý psík před několika dny dostal. Zaměstnanci útulku psa zběžně proskenovali, zda v sobě nemá mikročip. Měl. A byli překvapeni, že jeho zmizení bylo ohlášeno už v roce 2014.

Tehdy se ztratil jisté rodině na Floridě. Jeho majitelka sice na internetu našla inzerát, který oznamoval nález jejího psa, když na něj ale odpověděla, ukázalo se, že o psa se přihlásil někdo jiný a vlastnictví pouze předstíral. Pes mu ovšem byl vydán. Rodina nahlásila krádež na policii i firmě, která mikročipy spravovala, ale po pejskovi se slehla zem.

Minulý týden byl nalezen o 1600 km dál. Pět let žil s rodinou, která která neměla tušení o tom, že je očipovaný a kradený. Pes se jim nedávno ztratil a dostal se do útulku. Michiganská rodina projevila dle úřadu velké pochopení a nebránila se vrácení psa původním majitelům. Jeho panička se s ním potkala po dlouhých sedmi letech. Nikdy se ale nevzdala naděje, že by se její pejsek nadobro ztratil.

I proto neustále aktualizovala údaje na čipu a platila za jeho udržování. I díky tomu se Seržant Pepper vrátil domů. Prý se rychle zabydlel a kromě svých páníčků se potkal i s bráškou ze stejného vrhu.

Koktejl - další články

Doporučujeme