Pes záchranář: Zlatý retrívr pomohl na břeh unavenému svišti

14. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Během prvních horkých dní šla Luren Lynde s manželem a dvouletým zlatým retrívrem Wallym k jezeru Hickory Hills, aby si zajezdili na kánoích. Nikdo z nich netušil, že Wally, který miluje plávání, se za chvíli stane psem záchranářem. Vysílenému svišti pomohl zpět na břeh. Informoval o tom serevr The Dodo.

Zlatý retrívr Wally plavání miluje. Jakmile skočí do vody, je skoro nemožné ho dostat ven. Obvykle mu házíme míč, aby za ním plaval, ale plave i jen tak řekla Lauren. Nedávno pejsek dostal také stylovou záchrannou vestu.Má malou žraločí záchrannou vestu, kterou rád nosí,” dodala. Při pořizování páníčkové netušili, že se pejskovi bude opravdu hodit a přispěje k záchraně zvířecího života.

To odpoledne si Wally vesele plaval po jezeře, když Lynde zahlédla ve vodě nějaký předmět. Nejprve si myslela, že je to vydra nebo kus dřeva. Po pár minutách ale záhadný předmět skočil psovi na jeho hřbet. V ten moment všem došlo, že se jedná o sviště.S manželem jsme tomu nemohli uvěřit. Sledovali jsme to se zatajeným dechem. Wally se na sviště jen podíval, otočil se, plaval zpátky ke břehu a on na něj skočil,” popisuje situaci Lauren.

Pejsek se nenechal vyvést z míry a nečekaného pasažéra dopravil až ke břehu. Jeho to vůbec nezajímalo. Jen se párkrát podíval přes rameno a plaval dál, doplnila udivená žena. Svišť tak měl jedno veliké štěstí v tom, že pejsek stejně jako plavání miluje seznamování s novými kamarády a nemusel se vůbec ničeho obávat. “Miluje každé zvíře, které potká,” uvedla Lauren. Na břehu pak Wally ještě nového kamaráda očichal, rozloučili se a každý si šel po svém.

Koktejl - další články

Doporučujeme