S novým králem přišli i noví psi. Chodbami Buckinghamského paláce se prohání dvě fenky Jacka Russella

15. května 2023·Koktejl·Redakce

Camilla a Karel III. se psy. (Foto: Instagram)

K britské královské rodině psi neodmyslitelně patří. Zesnulá královna Alžběta II. (†96) milovala rasu corgi. Nový král Karel III. s královnou chotí Camillou dávají ale přednost plemenu Jacka Russella. Podle zahraničních médií je tak jasné, že toto plemeno se ve Velké Británii stane velmi oblíbeným a sláva corgi pomalu upadne.

Nově se za zdmi Buckinghamského paláce bude ozývat štěkot fenek Jacka Russella – Bluebell a Beth. Ty si královna choť pořídila postupně. Nejprve si z útulku adoptovala v roce 2017 Beth. Později pak k ní přibyla Bluebell. Oba pejsci pochází z útulku Battersea Dogs and Cats Home.

View this post on Instagram

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalace.official)

Je to tak poprvé, co v paláci našli útočiště pejsci z útulku. První chvíle slávy si užily fenky už v roce 2020, kdy se s nimi u příležitosti 15. výročí sňatku vyfotil Karel III. a Camilla. Podle zahraničních médií je zcela zjevné, že se rasa Jacka Russella nyní začne v Británii těšit velké oblibě. Už teď je registrace štěňat tohoto plemena vyšší o čtyřicet procent.

Co je s milovanými corgi Alžběty II.?

Milovaní corgi královny Alžběty II. opustili Buckinghamský palác krátce po její smrti. Nyní Muicka a Sandy bydlí už skoro rok ve Windsoru u její bývalé snachy Sarah, kde se jim daří opravdu dobře. Mají se skvěle, jsou opravdu šťastní. Věčně mají zvednutý ocásek, takže si myslím, že smutek už překonali,” sdělila nedávno médiím Sarah. Alžběta II. rasu corgi zbožňovala od dětství. Prvního dostala v roce 1933, za svůj život tak měla více než tři desítky psů. Teď se ale podle britského tisku zájem o toto plemeno postupně sníží.

Koktejl - další články

Doporučujeme