Seniorku zachránil od přepadení pláč. Zloděj jí popřál hezký den a odešel

19. února 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Pokud jste se někdy stali obětí přepadení, jistě víte, že to není nic příjemného. V člověku se mísí spoustu emocí od šoku po strach. Když však na osmdesátiletou Rakušanku vytáhl zloděj nůž, zachovala se zřejmě tak, jak to útočník nečekal. Zaskočený ženě popřál hezký den a odešel.

Když vás někdo přepadne a chce vás okrást, vedle všech pocitů, které zrovna máte, může být pláč jedním z nich. Ovšem patrně se to nestává tak často, protože v zaskočení a šoku člověk spíše zkoprní a snaží se být instinktivně co nejméně nápadný. Jistě se najde i pár odvážlivců, kteří budou svůj majetek chtít bránit.

Způsob, kterým však zloděje odzbrojila seniorka poblíž rakouského města Villach, je velmi překvapivý. Pachatel na ni při procházce podél řeky Drávy vytáhl nůž a požadoval peníze. Žena ho odzbrojila pláčem.

Zloději řekla, že žádné peníze nemá a ze strachu se rozplakala. Muže tato reakce natolik překvapila a možná i dojala, že se rozhodl nechat ubohou ženu být. Dokonce jí ještě popřál pěkný den. Když se žena vzpamatovala, nahlásila zdvořilého zloděje na policii.

Koktejl - další články

Doporučujeme