Úřad ji označili za mrtvou. Ona stále žije a sedm let se to snaží dokázat

20. července 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi neobvyklý případ se odehrává za oceánem. Dvacetipětiletá Američanka Samantha Dreissig se už sedm let snaží usilovně přesvědčit daňový úřad, že není mrtvá. Zatím bez úspěchu. K chybě došlo během úmrtí ženiny matky, kdy za mrtvou označili i Samanthu. Informoval o tom deník New York Post.

Žena z New Jersey se snaží už několik let napravit chybu. Bohužel daňový úřad jí nevěří a považuje ji stále za mrtvou.Poslední člověk, se kterým jsem tam mluvila, mi řekl, že jsem mrtvá napříč celým systémem,” uvedla pro deník Samantha. Od úřadu dokonce obdržela dopisy, v nichž se píše, že její osobní údaje jsou neplatné a patří zesnulé osobě.

K chybě muselo podle Samanthy dojít v roce 2014, kdy jí zemřela matka na rakovinu vaječníků. Tentýž rok si chtěla žena podat daňové přiznání, ale systém ji nepustil.“Můj účet je prý spojen se zesnulou osobou,” řekla. Což je velmi zvláštní, protože se svou matkou neměla stejné jméno ani příjmení.

Příběh oslovil i tamní televizi. Rozhodně není mrtvá, právě jsem s ní mluvila,” uvedla reportérka televize CBS Jessica Laytonová, která se do celé záležitosti nedávno vložila. Později Samanthě svitla drobná naděje. Konečně jí z úřadu přišlo vyjádření. Vyřešení těchto situací může nějakou chvíli trvat,” stojí v dopise. Žena si však přeje jediné, chce, aby úřad věděl, že je živá, zdravá a ona mohla zase žít klidný život.

Koktejl - další články

Doporučujeme